بلاگ

کابل آنتن چیست

کابل آنتن چیست

کابل آنتن که به عنوان کابل کواکسیال شناخته می​‌شود به دو دسته نازک و ضخیم تقسیم می‌​شود. این کابل​‌ها چند رشته‌​ای هستند و دارای هادی از جنس مس یا آلومینیوم هستند. مس در یک لایه نازک از جنس آلومینیوم قرار دارد و این کار به آن کمک می​کند در مقابل نویزهای فضاهای کابل کاملا مقاوم شود و اجزا آن داخل عایق قرار گیرند. هر کابل آنتن با امپدانس خاص خود شناخته می​‌شود که به صورت ۵۰ اهمی و ۷۵ اهمی است. کابل کواکسیال در فواصل دور و طولانی نیز استفاده می‌​شود و به دلیل اینکه کاملا منعطف است و وزن کمی دارد از حمل و نقل آسان برخوردار است و همانطور که از نامش پیداست برای آنتن، شبکه​‌های رادیویی و تلویزیونی و تلفنی استفاده می‌​شود.

در بسیاری از وسایل الکترونیکی و صوتی تصویری منزل نیز به عنوان رابط صدا و تصویر استفاده می​‌شود. از مهم‌​ترین مدل​‌های آن می‌​توان به کابل‌​های RG6, RG11, RG60, RG59, RG58 اشاره نمود. که کابل RG6 برای تلویزیون و ماهواره، RG11 برای انتقال دیتا در فاصله​‌های طولانی، RG59 برای دوربین​‌های مدار بسته، RG58 در شبکه​‌های کامپیوتری و RG60 برای تلویزیون با کیفیت بالا استفاده می‌​شود. در صورتی که این کابل​‌ها دچار خرابی و نقص شوند، از انتقال دیتا جلوگیری می‌​کنند و باید به صورت کلی تعویض شوند، چرا که پارگی مهم‌​ترین علت تداخل در دریافت سیگنال خواهد شود. این کابل​‌ها به صورت حلقه‌​ای از ۱ تا ۱۰۰۰ متر به فروش می‌​رسند و در برندهای معتبر تولید شده‌​اند. قیمت ارزانی دارند و برای موارد بسیاری کاربرد دارد.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

✅ با کیفیت‌ترین برندها، سیم و کابل کسری و سیم و کابل سیمیا

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

معرفی کابل آنتن

آنتن چگونه کار می‌کند؟

آنتن‌ها دو کار مهم انجام می‌دهند:

✔️امواج الکترومغناطیس را به ولتاژ و جریان موردنیاز در یک مدار تبدیل می‌کند.

✔️تبدیل کردن ولتاژ و جریان به امواج الکترومغناطیسی که به محیط اطراف منتشر می‌شوند.

بر اساس اینکه چه نوع میدانی باید توسط آنتن شناسایی شود شکل آنتن تعیین می‌گردد. مثلاً اگر آنتن طراحی‌شده باشد برای جمع‌آوری اطلاعات میدان الکتریکی، در این صورت باید برای ساخت آن از صفحه‌های تخت و میله استفاده کرد. اما اگر آنتن برای جمع‌آوری اطلاعات میدان مغناطیسی طراحی شده باشد در ساخت آن از حلقه‌هایی از سیم استفاده کنیم.

هنگامی‌که در یک ایستگاه رادیویی گوینده در میکروفن صحبت می‌کند میکروفون صدای او را که موجی مکانیکی است تبدیل به سیگنال‌های الکتریکی می‌کند، مداری که در آنجا قرار داده‌ شده است با صرف انرژی، سیگنال‌های الکتریکی را به یک ساختار فلزی خاص به نام آنتن منتقل می‌کند.

 سپس با ایجاد جریان الکتریکی در آنتن ذکر شده الکترون‌های آن در امتداد آنتن حرکت کرده و بار متحرک، امواج الکترومغناطیس تولید می‌کنند که این امواج در هوا با سرعتی نزدیک به‌ سرعت نور انتشار می‌یابند. حال اگر فردی آنتن رادیو را باز کند این امواج الکترومغناطیس که حاوی اطلاعات هست را دریافت می‌نماید و در واقع جریان الکتریکی در آنتن شکل می‌گیرد. جریان الکتریکی نامبرده، سیگنال‌های الکتریکی فرستاده ‌شده از سمت فرستنده بوده که با استفاده از بلندگوی رادیو، تبدیل به امواج مکانیکی می‌گردد.

پیشنهاد مطالعه👈🏻 کابل برق سه فاز

برای آنتن تلویزیون از چه کابلی استفاده می‌گردد؟

همان‌طور که می‌دانید امواج تلویزیونی در قالب نور و صدا از طریق فرستنده در فضا انتشار می‌یابد آنتن امواج را دریافت کرده و آن را به شکلی که تلویزیون قادر به دریافت آن باشد در اختیار تلویزیون می‌گذارد. نکته‌ای که در اینجا باید به آن توجه داشت کابل آنتن است. کابل، انتقال امواج از آنتن به دستگاه تلویزیون را انجام می‌دهد. این ابزار ظاهراً کم‌ اهمیت نقش مهمی در تماشای تلویزیون ایفا می‌کند.

کابل آنتن دارای مقاومت ۷۵ اهم برای این کار تعیین می‌گردد. کابل 2.5c-2v، کابل 4.5c-2v، کابل RG6 از انواع کابل‌های کواکسیال آنتن هستند. ضخامت عایق و همچنین قطر رسانی مرکزی در این کابل‌ها متفاوت است.

🔸برای تهیه کابل آنتن نکات زیر را حتماً مدنظر داشته باشید:

  1. شیلد آن بهتر است از جنس مس باشد.
  2. رسانای مرکزی آن از جنس مس خالص باشد.
  3. روکش آن از مواد مرغوب تهیه شده باشد.
  4. کابل 5c-2v عملکرد بهتری نسبت به کابل 2.5c-2v دارد.
  5. از کابل RG6 برای فواصل زیاد استفاده می‌شود.

جنس روکش کابل آنتن نیز از موارد بسیار مهم به جهت انتخاب کابل بوده و استفاده از مواد درجه‌یک و متناسب کابل کواکسیال باعث افزایش طول عمر آن می‌گردد. روکش‌های نامناسب زمانی که در معرض آفتاب و پرتو فرابنفش قرار می‌گیرند در زمان کوتاهی خاصیت پوششی خود را از دست می‌دهند.

 

 ⭐ 📝 برای مطالعه بیشتر می‌توانید به مقاله 📝

👈🏻 انواع کابل فیبر نوری

مراجعه فرمایید.

 

کابل مناسب برای تلویزیون

ساختار داخلی کابل آنتن تلویزیون

کابل آنتن از بخش‌های متفاوت ساخته‌شده که می‌توانند سیگنال‌ها را از آنتن به تلویزیون انتقال دهند. اجزای تشکیل‌دهنده آن عبارت است از رسانا، عایق، نوار پوشش‌دهنده عایق، زره و روکش.

✅رسانا: اصلی‌ترین قسمت در ساختار داخلی کابل است که وظیفه آن هدایت و انتقال سیگنال‌های ویدیویی است. در اغلب کابل‌ها جنس رسانا از مس است که طی یک فرایندی انعطاف‌پذیری بالایی دارند.

✅عایق دی‌الکتریک: معمولاً از فوم پلی‌اتیلن و در قالب لانه‌زنبوری ساخته‌ شده‌اند. کابل آنتن دو لایه دی‌ الکتریک دارند که شامل لایه درونی و بیرونی است لایه درونی مستقیم روی رسانای مرکزی جای می‌گیرد برای اینکه از خم شدن سیم جلوگیری به عمل آورد. لایه بیرونی جلوگیری می‌کند از نفوذ رطوبت به درون محفظه رسانا، همچنین از رسانا در برابر فشارهای بیرونی محافظت می‌کند.

✅نوار پوشش‌دهنده عایق: این نوار هم برای محکم‌کاری روی عایق دی‌الکتریک جای گذاری می‌شود که از رسانا و کاربر کابل در مقابل فرکانس‌های بالا محافظت می‌کند.

✅زره بافته‌شده: دومین پوشش خارجی در کابل است که در فرکانس‌های پایین‌پر اهمیت است.

✅روکش: به بیرونی‌ترین لایه کابل روکش می‌گویند که از مواد متفاوت تهیه‌ شده است، این مواد در برابر فشار، گرما، ضربه، رطوبت و روغن مقاوم‌اند و بنابراین از تمامی ساختار داخلی سیم حفاظت می‌کنند.

با کابل آنتن تماشای با کیفیت تلویزیون

نکاتی در مورد کابل‌کشی آنتن تلویزیون

در ادامه به نکات مهمی برای کابل‌کشی آنتن اشاره می‌کنیم.

🟠نکته اول تا جایی که امکان دارد باید مسیر انتقال سیم آنتن کوتاه شود. با توجه به اینکه شیلد ها به‌عنوان محافظ در کابل‌ها وجود دارند اما درنهایت مقداری از سیگنال‌ها در طول مسیر هدر می‌روند. بنابراین بهتر است هنگام نصب و کابل‌کشی مسیر کوتاه‌تر را انتخاب کنیم.

🟠نکته دوم اینکه کابل آنتن یک‌تکه باشد زیرا چندتکه بودن کابل موجب کاهش کیفیت و واضح بودن تصویر می‌شود.

🟠نکته سوم برای مسیرهای طولانی و بیشتر از بیست متر از کابل 4.5C استفاده کنید و برای مسیرهای کوتاه‌تر از کابل‌های 2.5C استفاده شود. حتماً دقت داشته باشید که این قانون را رعایت کنید زیرا کاهش سیکنال در کابل‌های 2.5C بیشتر از کابل‌های 4.5C است.

🟠نکته چهارم برای اتصال دو سیم آنتن از فیش کوبر استفاده کنیم که مانع از افت شدید انتقال سیگنال می‌شود. نکته‌ی پنجم اینکه برای انشعاب گرفتن از کابل آنتن از ابزاری به نام اسپلیتر استفاده نمایید. اسپلیتر به معنای تقسیم‌کننده است و شما با یک ورودی کابل می‌توانید حداکثر هشت خروجی داشته باشید که این امر بستگی دارد به دستگاه تقویت‌کننده‌ی سیگنال به نام آمپلی‌فایر که در سیستم‌های آنتن مرکزی از آن‌ها استفاده می‌شود و این امکان را ایجاد می‌کند که هم‌زمان چند تلویزیون را باکیفیت یکسان داشته باشید و راه‌اندازی نمایید و در آخر اینکه کابل آنتن باید مسیر جداگانه داشته باشد و از  کابل برق دورنگه داشته شود.

نحوه‌ فیش زدن برای کابل آنتن تلویزیون

فیش یکی دیگر از وسایل و تجهیزاتی است که برای انتقال تصاویر بکار می‌رود هرگونه خطا و اشتباهی در نصب آن باعث بروز مشکلات در انتقال تصاویر به تلویزیون می‌شود. در اول کار باید با پیچاندن فیش اجزای آن را از یکدیگر جدا کنید. درون فیش یک بخش نر وجود دارد که وقتی در کنار رسانای مسی قرار بگیرد امواج را به تلویزیون منتقل می‌کند. پیش از هر چیز ابتدا سرپیچ کوچک فیش را از درون کابل رد کنید حالا با کمک یک سیم‌چین به‌ آرامی روکش بیرونی کابل را به‌اندازه‌ی ۵ سانتی‌متر ببرید این کار را کاملاً بااحتیاط انجام دهید تا آسیبی به بخش داخلی کابل وارد نشود.

 با کمک ناخن قسمت بیرونی کابل را کنار بزنید تا به زره برسید، در این مرحله باید زره را کمی از روکش بیرون آورید و گیره‌ی برگ مانند فیش را با فشار روی آن قرار دهید تا کاملاً روی آن را بپوشاند، حالا برگ‌های گیره را از روی روکش جمع کنید تا تماما روی کابل قرار بگیرد و محکم شود سپس گیره‌ی نر را روی بخش رسانا پیچ کنید و با پیچ کردن لایه‌ی بیرونی مراحل کامل می‌گردد. فیش‌های آنتن در دو مدل فیش نری و فیش مادگی در بازار یافت می‌شوند.

 از فیش آنتن نری برای اتصال آنتن هوایی یا آنتن رومیزی به مدل‌های مختلف تلویزیون و گیرنده‌های دیجیتال استفاده می‌شود. در پشت انواع تلویزیون و گیرنده‌های دیجیتال فیش آنتن مادگی نصب‌شده که درواقع محل اتصال فیش نری متصل به کابل آنتن است.

نحوه‌ فیش زدن برای کابل آنتن تلویزیون


پیشنهاد مطالعه👈🏻 سیم کشی کولر آبی کوچک


عواملی که در حین کابل‌کشی برای آنتن تلویزیون باعث کاهش سیگنال می‌شود؟

کیفیت سیگنال آنتن به شرایط و عوامل بسیاری بستگی دارد که به چند مورد آن اشاره می‌کنیم:

🔷قرار گرفتن آنتن‌ها در کنار برج‌های ارتباطی.

🔷بی‌کیفیت بودن کابل آنتن و همچنین غیراصولی بودن کابل‌کشی.

🔷تنظیمات نادرست آنتن.

🔷استفاده از آنتن‌های فرسوده و بی‌کیفیت.

کابل انتن تلویزیون از چه نوعی است؟

دو نوع کابل مختلف برای انتقال سیگنال تلویزیون مورد نیاز است که عبارتند از:

🔷کابل آنتن

🔷کابل‌های کواکسیال معمولاً برای انتقال سیگنال تلویزیون دریافتی از آنتن (به نام سیگنال RF) به تلویزیون استفاده می‌شوند.

هنگام تهیه و استفاده از این کابل‌ها باید به چند نکته توجه داشت:

  • کابل دریافت دیجیتال تفاوتی با آنالوگ ندارد و از همین کابل برای دریافت تلویزیون آنالوگ در صورت استاندارد و سالم بودن می‌توان برای دریافت تلویزیون دیجیتال نیز استفاده کرد.
  • دقت کنید که طول کابل شما از آنتن تا کنار تلویزیون از ۱۰ تا ۱۵ متر بیشتر نباشد زیرا کابلی که بیشتر از این مقدار باشد افت کیفیت تصویر زیادی خواهد داشت.
  • اطمینان حاصل کنید که کابل دست نخورده، پاره، خرد یا تکه تکه نشده باشد.
  • روی کابل عدد ۷۵ اهم درج شده است که مشخصات کابل را نشان می‌دهد.
  • برای اتصال کابل به آنتن و گیرنده دیجیتال از دوشاخه‌های با کیفیت استفاده کنید.
  • از حلقه زدن کابل اضافی خودداری کنید و کابل را به اندازه قطع کنید. حلقه زدن کابل آنتن باعث کاهش کیفیت سیگنال می‌شود.

سخن نهایی

کابل آنتن نوعی کابل کواکسیال است که برای انتقال سیگنال از آن استفاده می‌شود. آنتن‌ها از طریق همین مدل کابل به دستگاه تلفن، تلویزیون، روتر، مودم و غیره وصل می‌شوند.

✏️پیشنهادات و نظرات خود را درباره این مقاله یرای فروشگاه گویا کابل کامنت کنید… .

تاریخ بروزرسانی 1401/04/18

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *