امروزه اغلب وسایلی که به کاربردهای آن واقفیم، برقی هستند که طبعاً از همین انرژی به وسلیه کابل برق برای کارکردن استفاده میکنند.کابل برق انواع گوناگونی دارد، یکی از آنها کابل کولری است که از نوع مسی میباشد. در واقع جنس هادی مورد استفاده در کابل کولری از مس است. علاوه بر این عایق آن از PVC، ولتاژ آن حدوداً ۳۰۰ تا ۴۵۰ ولت و ضخامتی تقریبا ۷ میلیمتری دارد. این کابل مختص کولر طراحی شده است، به همین خاطر به آن کابل کولری گفته میشود. . مشخصات فنی کابلی که مورد نیاز کولر شماست در پلاک کولر نوشته شده است. به طور معمول در پلاک کولر به صورت واضح و مشخص نمینویسند که چه نوع کابلی برای کولر مطلوب است. به همین علت بایستی مقدار ظرفیت سرما را بر ۳.۵ تقسیم و در ۱۲ ضرب نمائید. حاصل یک عدد است که به آن BTU گفته میشود. با استفاده از BTU میتوان سایز مطلوب برای کولر خود را برگزینید.
کابلهای سایز ۱.۵ میتوانند جریانی با توان ولتاژی حدوداً ۱۶ آمپر و کابلهای سایز ۲.۵ نیز جریانی با توان ولتاژی ۲۰ آمپر از خود عبور دهند. مقدار توانی که در خصوص سایز کابل مطرح شد تنها زمانی مورد تائید است که شرایط ایده آل باشد. شرایط ایده آل به این مفهوم است که دما مناسب باشد، کابل تکه تکه، چسب خورده و یا طول آن زیاد نباشد. دقت داشته باشید که کابل کولر گازی در هنگام آغاز فعالیت میبایست ۱.۵ برابر از وضع نرمال خود جریان بیشتری را عبور دهد. علاوه بر این کابلهای وصله دار را به هیچ عنوان به کار نگیرید، زیرا کابل کولر در اثر گرمای شدید ممکن است آتش بگیرد. از جمله انواع کابل کولری میتوان به کابل مخصوص کولر گازی، کابل مختص کولر آبی، کابلهای مفتولی و غیره اشاره نمود.
هادی کابل کولری
جنس هادی کابل کولر از نوع مس است و جنس روکش یا عایق آن از نوع پی وی سی است. چون کابل کولر در سایزهای مختلف در بازار عرضه میگردد. بنابراین برای اینکه متوجه شویم که چه کابلی برای دستگاه کولر نیاز است باید به مشخصات ثبت شده روی پلاک کولر که در قسمت پشتی آن است توجه کرد مقدار نوشته شده که بر اساس ولت است را بر 3.5 تقسیم کرده و در 12 ضرب میکنیم عدد به دست آمده ضخامت مناسب کابل کولر را نشان میدهد.
فروشگاه اینترنتی گویا کابل ارائه دهنده انواع سیم و کابل میباشد.🛒
✔️ مشاهده به روزترین لیست قیمت برندهای سیم و کابل سیمیا و سیم و کابل کسری
📝 حتما بخوانید: سیم کشی کولر آبی را در این مقاله مطالعه فرمایید.
انواع کابل کولر
کابل کولر انواع مختلفی دارد که هرکدام از آنها دارای ویژگیهای خاص خود است و این ویژگی باعث تنوع در بکارگیری از آنها میشود. از جمله انواع کابلهای کولر میتوان به کابل کولرگازی، کابل کولرآبی، کابل کولری مفتولی، کابل کولری افشان و…اشاره کرد.
به طور عموم کابلهایی که اندازه آن 1.5 باشد توانایی عبور جریان ولتاژی تقریباً تا 16 آمپر را داشته و کابلی با سایز 2.5 توانایی عبور جریان ولتاژی تا 20 آمپر را دارد. کابل کولرآبی باید ظرفیت جریان پذیری پایینتری داشته باشند و ضخامت آنها کمتر باشند پس کابلهایی با سایز 1.5 میلیمتر برای این نمونه بکار گرفته میشود. اما برای استفاده از کولرگازی این احتمال وجود دارد که جریانی تا دو برابر جریان مجاز کابل نیاز باشد؛ بنابراین سطح مقطع کابلهای کولرگازی بیشتر از 4 میلیمتر است.
پس نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که کابل کولرگازی با کابل کولرآبی متفاوت است. و نباید جابه جا به کار گرفته شوند.
همچنین قیمت کابل کولرگازی گرانتر است و باید برای خرید آن هزینه بیشتری پرداخت گردد. کابل کولرگازی با نام کابل کوپر اسپیلت و یا کابل فرمان کولرگازی و یا کابل شیلد کولرگازی نیز شناخته میشود.
کابل کولری مفتولی نوعی دیگر از کابلهای کولری بوده که به صورت مفتولی ساخته شدهاند و مشخصات خاص خود را داشته که از اصلیترین ویژگی آن میتوان به مقاومت بسیار بالای آن اشاره داشت و به همین علت در شرایط سخت عملکرد خوبی از خود نشان میدهند. کابلهای کولری افشان نسبت به کابل کولری مفتولی مقاومت کمتری دارد اما در کل عملکرد خوبی در شرایط خاص دارند و قیمت آنها نیز نسبت به نوع مفتولی مناسبتر است
ویژگیهای کابل کولر
کابل کولری از چهار رشته سیم تک مفتولی از جنس مس انیل شده مطابق استاندارد ISIRIC84 تهیه شده است. این هادی به راحتی جریان الکتریکی را از خود عبور میدهد. روکش آن از نوع پی وی سی است که درواقع یکی از مهمترین بخشهای آن بهحساب میآید این پوشش درواقع سیمهای داخلی را پوشش میدهد و نقش محافظتی دارد و از اجزای درون کابل در برابر نفوذهای مکانیکی و آسیبهای محیطی و همچنین نفوذ رطوبت محافظت میکند.
فضای خالی بین سیمها از آمیزه اکسترود شده از جنس پوشش پیویسی پر گردیده است و کابل کولری از چهار رشته تشکیلشده که هرکدام از این رشتهها وظایف خاصی انجام میدهند.
یکی از آنها برای دور کند یکی برای دور تند یکی برای نول و یکی هم برای پمپ آب بکار گرفته میشود. نوع 5 رشتهای آن نیز در بازار یافت میشود که رشته پنجم در این مدل کابل سیم ارت است.
از کابل کولری جهت نصب ثابت در تجهیزات کولر استفاده میگردد کابل کولری را میتوان درجاهای مختلف مثل روی دیوار اجری یا بتونی، داخل لوله یا درون داکت، زیر یا روی گچ و محیطهای خشک یا محیطهای مرطوب نصب نمود.
کابلهای کولری ضخامتهای متفاوتی دارند ولی رایجترین آنها دارای اندازهی 4*1.5 میلیمتر است که ابعاد مناسبی برای بکار گرفتن در کولرهای مختلف است ضخامت این مدل کابل 7 میلیمتر است.
🔶از مشخصات کابل کولری سایز 4*1.5 میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
✅سایز: 4 در 1.5
✅نوع: کابل کولری
✅جنس هادی: مس
✅جنس روکش: عایق پی وی سی
✅ولتاژ ورودی: 300 تا 450 ولت
✅ضخامت عایق: 7 میلیمتر
✅تعداد و قطر رشته: 138
✅تعداد و سطح مقطع: 4×1.5
✅ماکزیمم مقاومت هادی: 12.1 اهم بر کیلومتر
✅قطر متوسط سیم: 8 الی 9.5 میلیمتر
✅وزن تقربی: 132 کیلوگرم بر کیلومتر
✅جریان مجاز: 16 آمپر
تفاوت کابل کولر آبی با کابل کولرگازی
کابلی که برای نصب کولرگازی استفاده میشود عناوین دیگری مانند کابل اسپلیت، کابل فرمان کولری و کابل شیلد مناسب برای کولرگازی دارد. بالطبع این کابل برای نصب کولر آبی مناسب نیست و فقط برای اسپلیت گازی قابلاستفاده است. درباره حد مجاز عبور جریان برق برای کابلهای کولری، یک مقوله تعیینکننده، ضخامت آنهاست که اگر در سایز 1.5 ساخته شوند، ۱۶ آمپر از خود عبور میدهند ولی اگر سایز 2.5 باشند، قادر به عبور جریان ۲۰ آمپری از خود هستند.
تحقق عبور این جریانها در صورتی امکانپذیر خواهند بود که با بهترین متریال و شرایط تولیدی ساخته شده باشند. شرایط تولیدی ایدهآل برای تولید و ساخت یک کابل عبارتاند از:
دمای هوای مناسب، سایز و طول استاندارد کابل و استفاده از یک عایق یکپارچه و بدون زخم و چسب خوردگی برای روکش کابل.
توان نامی کابل کولر گازی
توان نامی کابلی که برای کولرگازی به کار میرود باید 1.5 باشد؛ به این معنی 1.5 برابر بیش از حد مجاز خود بتواند جریان برق را از خود عبور دهد. به طور مثال اگر توان موتور کولرگازی ۱۸۰۰۰ باشد به یک کابل ده متری با سایز 2.5×2 ، برای نصب نیاز داریم. اگر دامنه این توان بین ۱۸ تا ۳۲۰۰۰ قرار بگیرد طول کابل دوبرابر میشود، باید سایز آن را ۲×۴ در نظر گرفت. طبیعتاً برای اسپلیتهایی که توان بیش از ۳۲۰۰۰ وات دارند، ضخامت ۲×۶ استفاده خواهد شد.
شایانذکر است که فراهمکردن بهترین شرایط برای نصب و قرارگرفتن کابل کولری در یک فضا، امری ضروری خواهد بود که در صورت اجرایی نشدن چنین امری، کولر مترصد خرابی خواهد شد. برای مثال استفاده از کابلی که دچار خوردگی شده است میتواند دمای آنها را در حین کار بالا ببرد و ایجاد حریق در موتور و سیستم سیمکشی کند. یک تفاوت دیگر میان کابل کولر آبی با کابل کولرگازی قیمت آنهاست که باعث میشود کابل کولرگازی ارزشمندتر تلقی شود.
خرید کابل کولر💰
قیمت خرید کابل کولری با توجه به برند سازنده و مدل آن متفاوت است. سعی کنید برای خرید سراغ برندهای معتبر و شناخته شده بروید.
در زمان خرید حتماً به نشان استاندارد کابل کولرآبی و کابل کولرگازی توجه داشته باشید چون خرید کابل غیراستاندارد کاملاً اشتباه است هر استانداردی که بر روی کابل مشاهده کردید را حتماً در اینترنت جستوجو کرده و با اطلاعات کافی خریداری نمایید. علامت استاندارد روی اجناس بیکیفیت زده نمیشود؛ زیرا این کار جرم محسوب میگردد و عواقب سختی در انتظار متخلف است.
همچنین به این نکته توجه فرمایید که بههیچعنوان نباید از کابلهای تکه تکه و وصله دار استفاده کنیم؛ چراکه در اثر جریان عبوری، کابل به شدت گرم میشود و باعث آتشسوزی در کابل میگردد.
📌همیشه سعی کنید ابزار و تجهیزات برقی خود را از فروشگاههای معتبر خریداری نمایید مشاوران و کارشناسان ما آماده کمک و راهنمایی به شما عزیزان هستند. اگر خواهان کابل کولری مرغوب و باکیفیت هستید از سایت گویا کابل دیدن کنید🔍 و با محصولات و ویژگیهای آن آشنا شوید.🛒
✏️پیشنهادات و نظرات خود را درباره این مقاله برایمان کامنت کنید… .