ساختمان کابل فشار قوی چیست ؟
کابلهای فشار قوی با ولتاژ بالا دارای انواع مختلفی هستند و با توجه به نوع آن، دارای لایههای متفاوتی نیز میباشد. به طور معمول، یک کابل فشار قوی شامل از لایههای زیر تشکیل شده است:
1 . لایهی هادی
2 . لایه نیمه هادی
3 . شیلد کابل فشار قوی
4 . غلاف مخصوص حفاظت مکانیکی
5 . پوشش رویین کابل فشار قوی
بررسی ساختمان کابل فشار قوی
در ادامه به اختصار به شرح هریک می پردازیم.
1 . لایهی هادی کابل فشار قوی
داخلی ترین لایه، لایه هادی میباشد که انتقال جریان الکتریکی را بر عهده دارد و با توجه به جنس آن کابلهای فشار قوی را به دو نوع کابل فشار قوی آلومینیومی و کابل فشار قوی مسی تقسیم بندی میکنند و چون آلومینیوم هدایت الکتریکی کمتری دارد، برای کابلهای فشار قوی بیشتر از کابل مسی استفاده می شود.
2 . لایه نیمه هادی کابل فشار قوی
لایه بعدی لایه نیمه هادی است که باعث میشود میدان الکتریکی به صورت یکنواخت پخش شود. لایه نیمه هادی در دو قسمت از کابلهای فشار قوی وجود دارد که یکی از آنها بر روی لایه عایق قرار گرفته و دیگری بر روی لایه هادی مستقر میباشد.
3 . عایق کابل فشار قوی
عایق کابل فشارقوی، در لایه سوم قرار دارد که ضخامت آن را بر اساس ولتاژ کابل تعیین میکنند.
4 . شیلد کابل فشار قوی
شیلد کابل فشار قوی نیز به عنوان محافظ در دو سر کابلهای فشار قوی و یا یک سر کابل وجود دارد که به زمین متصل میشود. غلاف در این کابلها نقش حفاظتی داشته و از لایههای داخلی کابل در مقابل آسیبهای مکانیکی محافظت میکند و در کابلهای فشار ضعیف به بالا وجود دارد.
5 . پوشش نهایی کابل فشار قوی
در آخر در کابلهای چند رشته یک پوشش نهایی وجود دارد که تمامی لایههای دیگر را در بر میگیرد.
شایان ذکر است که به دلیل گسترش علم و تکنولوژی و همچنین استفاده بیشتر از تولیدات برقی نسبت به گذشته؛ ایران به عنوان قطب اصلی تولید انواع کابلهای فشار ضعیف و فشار قوی در خاورمیانه شناخته شده است و در این زمینه پیشرفت قابل توجهی را داشته است.
سلام فروش اینترتنی هم دارید ؟
سلام بله تماس بگیرید ٠٩١٢٨٥٧٨٢٢٠