شاید از خودتان بپرسید که کابل خشک چیست؟ این سیم و کابل معمولا با نامهای مختلفی همچون کابل مفتولی، کابل خشک، کابل سخت در بازار شناخته میشوند. اصولا میتوان گفت که در موارد صنعتی و تخصصی یکی از پر کاربردترین نوع کابلها است. ویژگیها و مشخصات این کابل باعث شده که نسبت به سایر کابلها، کاملا متفاوت باشد و در شرایط خاصی مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع کابلهای خشک از یک و یا چند مفتول سیمی ساخته شدهاند، به عبارت سادهتر چند رشته سیم هستند که در هم تنیده شدهاند و کاملا یکدست و به صورت یک رشته در آمدهاند.
اساسا در این نوع کابلها قدرت جریان و رسانایی بسیار بالایی دیده میشود که میتواند جریان را به خوبی از خود عبور دهد. در حقیقت انعطاف پذیری کمی در این کابلها دیده میشود به همین دلیل است که در زمین و یا ساختمانها به وفور مورد استفاده قرار میگیرد؛ از این جهت به این کابلها، کابل خشک زمینی هم میگویند. زمانی که در تابلو برقها به انعطاف پذیری احتیاج نباشد از کابلهای مفتول استفاده میکنند. این نوع کابل کاربردهای بسیار گستردهای دارد و میتواند بسیاری از نیازها را پوشش دهد، به همین دلیل بازار فروش آن بسیار بالا است؛ گفتنی است که کابل خشک لاله زار در بازار معروف است. نا گفته نماند که مهمترین کاربرد این کابل در صنایع صنعتی خواهد بود به همین دلیل در سیستمهای توزیع برق هم بسیار دیده میشود؛ برای استفاده از این نوع کابلهای مفتولی لازم است که مهارتهای لازم را داشته باشید.
🔽🔽🔽
مشاهده به روزترین لیست قیمت سیم و کابل
✅ با کیفیتترین برندها، سیم و کابل کسری و سیم و کابل سیمیا
انواع کابل خشک
اصولا کابلهای خشک در انواع مختلفی تولید میشوند که از جمله آنها میتوان به کابل سکتور، کابل مفتولی سبک، کابل چند مفتولی مسی، کابل چند مفتولی آلومینیومی، کابل خشک افشان، کابل مفتولی زمینی و… را نام برد. معمولا کابلهای خشک را در سایزهای مختلفی طراحی و تولید میکنند که در ادامه برخی از آنها را بررسی میکنیم:
این سیم دو عدد هادی دارد که با عایق PVC پوشانده شدهاند، اندازه این کابل 1/5 است که تحمل دمای آن معمولا 70 درجه است. اصولا انعطاف پذیری کمی دارد اما از کیفیت منحصر به فردی بهره میبرد.
هادی این کابل به صورت استرند شده و یا نیمه افشان ساخته میشود که اندازه آن 16 میلیمتر است. اساسا این سیم تک رشته است.
این سیم داخل توزیع کنندههای برق و تابلو برقها بسیار کاربرد دارد و لازم است که آنها را زیر گچ و یا داخل لولههای خرطومی مورد استفاده قرار داد.
این کابل به صورت هفت رشتهای تولید میشود که گزینه بسیار مناسبی برای چاه ارت خواهد بود.
این سیم به صورت 7 رشتهای است که هر متر آن وزنی برابر 225 گرم دارد.
درصد خلوص مس این سیم 99/9% است که برای صفحه ارت مسی 50*50 کاربرد دارد.
انعطاف پذیری بالایی دارد و به رنگ زرد و یا سبز است.
مشخصات کابلهای خشک چیست؟
هر کابلی بر اساس سایز، جنس، ولتاژ، میزان ضخامت و … مشخصات و ویژگیهای مختلفی دارد که کابل خشک هم از این قضیه مستثنی نیست. شناخت این ویژگیها به شما این امکان را میدهد که کابلهای خشک و کیفیت متفاوت آنها را بیشتر بشناسید.
✔️ولتاژ کابلهای مفتولی: اصولا این کابلها را بر اساس ولتاژ نامی از 300 تا 500 با سطح مقطع 0.75 و 0.5 و 1 میلیمتر دسته بندی میکنند. اما در صورتی سطح مقطع بیشتر از 1 میلیمتر باشد برای آنها ولتاژ 450 تا 750 را در نظر میگیرند. در هنگام خرید ولتاژ سطح مقطع مورد نیازتان را انتخاب نمایید.
✔️سایز کابلهای مفتولی: اصولا کابلهای مفتولی هادیاند که تا سایزهای 10 با سطح مقطع 10 میلیمتر تولید میشوند. لازم است بدانید که قطر یک مفتول به صورت تک رشته از سایز 1 به اندازه 1.13 میلیمتر تا حدود سایز 10 به اندازه 3.57 میلیمتر متغیر خواهد بود و میتوان آن را مطابق نیازتان خریدرای کنید.
✔️ضخامت کابلهای مفتولی: در هنگام مشخص کردن میزان ضخامت کابل خشک باید بدانید که سایز 10 این کابلها ضخامتی به اندازه 3 میلیمتر دارند و معمولا دارای بستههای 50 کیلو گرمی هستند. سایز 14 این کابلها ضخامت 2 میلیمتری دارند، سایز 16 این کابل دارای ضخامت 1.5 میلیمتر و سایز 18 آن دارای ضخامت 1.2 میلیمتر است. در حالت کلی لازم است اشاره کنیم که برای شمارههای مختلف و یا سایزهای مختلف، ضخامتهای متفاوتی در نظر گرفته میشود؛ انواع کابل خشک را با قیمت و کیفیت مناسب تهیه کنید.
تفاوت کابل افشان و کابل خشک
تفاوتی که در کابل افشان و خشک دیده میشود کم نیستند بنابراین در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:
» اولین و آشکار تفاوتی که بین کابل خشک و افشان دیده میشود میزان “انعطاف پذیری” آنها خواهد بود. کابلهای افشان ساختار رشتهای دارند و به همین دلیل انعطاف پذیری بالاتری در آنها دیده میشود.
» تفاوت دومی که بین این سیم و کابل دیده میشود میزان اختلاف مقاومت اهمی آنها است. مقاومت اهمی در کابلهای مفتولی کمی بیشتر از کابلهای افشان است که این میزان مقاومت در اثر طول کابلها و پیچش رشتهها به وجود میآید.
» با توجه به عملکرد دو کابل افشان و خشک باید بگوییم که کابلهای مفتولی و یا همان خشک از مقاومت بالایی در برابر خوردگی بهره میبرند.
» تمام این تفاوتهای ذکر شده باعث میشود که این دو کابل را در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. برای مثال میتوان گفت که به علت انعطاف پذیری بالایی که در کابلهای افشان دیده میشود، گزینههای بهتر و مناسبتری برای تابلوهای فرمان و یا ماشین آلات خواهند بود. اما با توجه به میزان مقاومت کمتر در کابل خشک، استفاده این کابلها در سطح مقطعهای بزرگتر، در اولویت خواهد بود.
» معمولا هزینههای نهایی برای انواع کابلهای خشک کمتر از کابلهای افشان خواهد بود.
» از آن جایی که کابلهای افشان انعطاف پذیرند، هنگام فرم دهی شکسته نمیشوند؛ بهراحتی میتوان این کابلها را فرم دهی نمود.
» به علت یک رشتهای بودن کابلهای مفتولی، احتمال اتصالی را بیشتر کاهش خواهد داد.
همیشه سعی کنید ابزار و تجهیزات برقی خود را از فروشگاههای معتبر خریداری نمایید مشاوران و کارشناسان ما آماده کمک و راهنمایی به شما عزیزان هستند. اگر خواهان کابل خشک مرغوب و باکیفیت هستید از سایت گویا کابل دیدن کنید و با محصولات و ویژگیهای آن آشنا شوید.
✏️پیشنهادات و نظرات خود را درباره این مقاله برایمان کامنت کنید… .