فیبر نوری، رشتههای بسیار نازکی که قطر آن به اندازه تار موی انسان بوده و محلی برای انتقال داده با سرعت بسیار بالا میباشد. این تارها در مجموعه و کلافهای سازماندهی شده، کابل فیبر نوری را به وجود میآورد. انواع کابل فیبر نوری مختلف بوده و از بخشهای متفاوتی تشکیل شده است. انواع کابل فیبر نوری که قطر بسیار کمی در حدود یک اینچ دارد، میتواند صدها هزار مکالمه صوتی را هدایت و حمل کند. بیشترین کاربرد فیبر نوری در شبکههای اینترنت و کامپیوتر و همچنین شبکه تلفن شهری و بین شهری است.
هر کابل فیبر نوری از سه بخش تشکیل شده که هر بخش ویژگیهای متفاوتی دارد؛ بخش اول فیبر، هسته آن است که جنس آن میتواند از شیشه خالص یا پلاستیک باشد. هسته فیبر نوری کاملا بازتابنده ساخته میشود و معمولا در مرکز فیبر قرار دارد. کیفیت هسته پلاستیکی از نوع شیشهای کمتر بوده و معمولا کاربرد آن برای حمل دادهها در فاصلههای کوتاه است. بخش بعدی روکش است که به منظور مراقبت از هسته استفاده میشود. این لایه پلاستیکی اطراف هسته را احاطه کرده تا نور بازتاب شده از هسته را برگشت دهد. به همین دلیل است که جنس هسته باید طوری باشد که کاملا بازتاب کننده باشد. بخش دیگری که در انواع کابل فیبر نوری به کار میرود، بافر رویه است. بافر رویه یک روکش از جنس پلاستیک میباشد که باعث حفاظت فیبر نوری از انواع آسیبها مانند رطوبت و شرایط محیطی مختلف میگردد.
ویژگی ها و کاربرد انواع کابل فیبر نوری
انواع کابل فیبر نوری، بر اساس ویژگیهای مختلفی دستهبندی میشوند. ویژگیهایی از قبیل ساختار تشکیل دهنده آن و ترکیب مواد تشکیل دهنده هسته، اشعه گذرنده از آن و انواع کابل بر اساس شرایط محیطی که فیبر نوری در آن قرار میگیرد.
در شرایط محیطی متفاوت از انواع کابل فیبر نوری متفاوتی استفاده میشود. کابلهای فیبر نوری که در بیرون از ساختمان و به جهت ارتباط بین ساختمانها به کار برده میشود، از ویژگیهای خاصی برخوردار است. این ویژگیها باعث میشود تا رطوبت محیط را تحمل کرده و همچنین در دمای بین ۴۰- تا ۸۰+ درجه سانتیگراد بدون آسیب باقی بماند. همچنین در مقابل نور خورشید روکش کابل از بین نمیرود و در مقابل آتش و شعلهور شدن مقاوم است و پوشش مناسبی دارد. تحمل فشار و انعطافپذیری بالایی داشته و اگر به طور مستقیم در خاک دفن شد، آسیب نمیبیند.
کابلهایی که در درون ساختمان و در شبکه داخل ساختمان به کار میروند نیز باید دارای محافظتهای فیزیکی خوبی باشند. این نوع کابل میتواند از ۶ تا ۱۴۴ تیوب کاربرد داشته باشد. باید توجه داشت که هر تیوب ۲۴ فیبر نوری دارد و هر کدام ژل بیرنگی دارند که باعث انعطاف بالا و مقاومت در برابر ضربه میشود. بر اساس اشعهای که قرار است از فیبر نوری عبور کند و این که هر نوع چه کاربردی دارد نیز انواع کابل فیبر نوری متفاوت است. فیبرهای نوری تک حالته هستهای بسیار کوچک در حد ۹ میکرون دارد، که نور لیزر مادون قرمز را جهت ارسال یک سیگنال در فیبر مانند سیگنالهای تلفن از خود عبور میدهد. طول موج این نوع از ۱۳۰۰ تا ۱۵۵۰ نانومتر است.
نوع دیگر دارای هستههای بزرگتری در حدود ۶۲ اینچ هستند که به عنوان فیبرهای نوری چند حالته شناخته میشوند. طول موج آنها بین ۸۵۰ تا ۱۳۰۰ نانومتر است و از چند سیگنال در یک فیبر استفاده میشود. شبکههای کامپیوتری از این نوع هستند.
ساختار کابل فیبر نوری
فیبرهای نوری بر اساس ساختار و مواد تشکیل دهنده آن، به صورت شیشه ای، پلاستیکی و سیلیکا با روکش پلاستیکی ساخته میشوند. اما بر اساس مواد تشکیل دهنده هسته، فیبر نوری با ضریب شکست پلهای و با ضریب شکست مرحلهای قابل تقسیمبندی است.
در انواع کابل فیبر نوری، کابلهایی چند حالته با ضریب شکست پلهای وجود دارند که لایه هسته دارای قطر و ضریب شکست مشخصی بوده و لایه روکش آن ضریب شکست کمتری دارد. بنابراین در مرز بین هسته و روکش ضریب شکست پلکانی به وجود میآید.
فیبر نوری چند حالته با ضریب شکست مرحله ای، نوع دیگری است که ضریب شکست هسته به آرامی انجام میشود. ضریب شکست با دور شدن از مرکز هسته کمتر میشود. این نوع در مسافتهای کوتاه و در سرعتهای بالای گیگابایت مورد استفاده قرار میگیرد.
فیبر نوری تک حالته با ضریب شکست پلهای دارای یک هسته بسیار باریک در حدود ۸ تا ۱۰ میکرون میباشد. این نوع یک پرتوی تک موج به آن تابانیده میشود. در فاصلههای بسیار طولانی و برای ارسال چند ده گیگابایت مناسب است
کارشناسان گویا کابل مقالات دیگر در زمینههای زیر برای شما جمعآوری کردهاند.
حتما مطالعه کنید و در صورت داشتن سوال حتما با کارشناسان گویا کابل تماس بگیرید و از راهنمایی آنها استفاده کنید.
سلام. برای تهیه کابل فیبر نوری میتوانیم فروش حضوری دارید؟
سلام. بله لطفا تماس بگیرید ٠٩١٢٨٥٧٨٢٢٠