در پاسخ به اترنت چیست؟ باید گفت اترنت یک فناوری سنتی است که در جهت متصل کردن دستگاهها در شبکههای محلی یا گسترده استفاده میشود. تمام دستگاهها با استفاده از آن توسط پروتکلهای خاص میتوانند که با هم ارتباط برقرار کنند. این اترنت است که نحوه قالببندی دستگاههای شبکه دادهها را تعیین میکند و سپس دادهها را انتقال میدهد. حال در شبکه Lan میتواند که اطلاعات و یا دادهها را دریافت کند و سپس به پردازش آنها بپردازد.
البته با استفاده از کابل اترنت این اطلاعات جابهجا میشوند که یک سیم کشی فیزیکی محصوره شده است که دادهها به شکل ۰ و ۱ روی کابل حرکت میکنند و سپس انتقال داده میشوند. در حالت کلی دستگاههای متصل شده برای دسترسی به یک شبکه محلی از کابل استفاده میکنند و به جای اتصالهای بیسیم نیز از اترنت استفاده میکنند. در رابطه با کاربرد اترنت باید بگوییم که در بسیاری از محیطهای کاری، گیمرها و بسیاری از کاربران از اترنت و مزیتها اتصال به آن بهره میبرند و قابلیتهای ایمن و مطمئنی را ارائه میدهد. توجه کنید که اترنت به نسبت فناوری LAN در برابر اختلالات آسیب پذیرتر خواهد بود اما امنیت و کنترل بیشتری روی شبکه را به نسبت فناوری بیسیم ارائه میدهد.
اساساً در این نوع کابلها قدرت جریان و رسانایی بسیار بالایی دیده میشود که میتواند جریان را به خوبی از خود عبور دهد. در حقیقت انعطاف پذیری کمی در این کابلها دیده میشود؛ به همین دلیل است که در زمین و یا ساختمانها به وفور مورد استفاده قرار میگیرد؛ از این جهت به این کابلها، کابل خشک زمینی هم میگویند. زمانی که در تابلو برقها به انعطاف پذیری احتیاج نباشد از کابلهای مفتول استفاده میکنند. این نوع کابل کاربردهای بسیار گستردهای دارد و میتواند بسیاری از نیازها را پوشش دهد، به همین دلیل بازار فروش آن بسیار بالا است؛ گفتنی است که کابل خشک لاله زار در بازار معروف است. نا گفته نماند که مهمترین کاربرد این کابل در صنایع صنعتی خواهد بود؛ به همین دلیل در سیستمهای توزیع برق هم بسیار دیده میشود. برای استفاده از این نوع کابلهای مفتولی لازم است که مهارتهای لازم را داشته باشید.
چرا از اترنت استفاده میشود؟
کاربرد اترنت این است که آن را به منظور متصل کردن دستگاههای شبکه مورد استفاده قرار میدهد و در حال حاضر از آن برای اتصالات شبکه به عنوان یک ساختار با محبوب بالا یاد میشود. از اترنت برای شبکههای محلی در سازمانهای خاص همچون شرکتها و یا بیمارستانها و غیره با امنیت و اطمینان بالا استفاده میشود. ویژگیهای اترنت باعث شده که نسبت به رقیبان خود محبوبتر شود، برای مثال به دلیل قیمت ارزانتر در آن زمان همچون حلقه توکن IBM بسیار محبوب شد. در واقع با پیشرفتهایی که در فناوری شبکه صورت گرفته شد توانایی اترنت هم برای تکامل و ارائه سطوح عملکردی بالاتر، بیشتر شد و محبوبیت آن را پایدارتر کرد؛ البته نگفته نماند که اترنت در طی این تکامل هنوز سازگاری خود با تکنولوژیهای قدیمی را دارد.
در اواسط دهه ۱۹۹۰ توان اولیه اترنت ۱۰ مگابیت در ثانیه شد و سپس به ۱۰۰ مگابیت در ثانیه رسید. در حقیقت موسسه الکترونیک IEEE و مهندسین برق با بروزرسانیهای متوالی که داشته میتواند عملکردهای بیشتری را ارائه دهد. گفتنی است که نسخههای فعالی اترنت میتوانند عملیات را تا سرعت ۴۰۰ گیگابیت در ثانیه را به خوبی پشتیبانی کنند.
✅ خرید با کیفیتترین کابل فیبر نوری ✅
مزایا و معایب اترنت
پس از بررسی اترنت چیست، لازم است که مزایا و معایب آن را هم بیان کنیم. از جمله مزیتهای اترنت عبارتاند از:
✅ هزینه نسبتاً کمتری نسبت به رقبای خود دارد.
✅ سرعت خوبی دارد.
✅ با تکنولوژیهای قدیمی سازگاری دارد.
✅ در برابر اختلالاتی همچون نویز مقاوم است.
✅ کیفیت انتقال داده بسیار خوب است.
✅ قابلیت اطمینان آن بالا است.
✅ امنیت دادهها تامین میشود.
از جمله معایب اترنت عبارتاند از:
❌ معمولاً برای مسافتهای کوتاه و شبکههای کوچک استفاده میشود.
❌ جابهجاییپذیری آن محدود است.
❌ اگر از کابلهای بلندتر استفاده شود نداخل به وجود میآید.
❌ با برنامههای کاربردی تعاملی و بلادرنگ به خوبی کار نمیکند.
❌ اگر ترافیک بیشتر باشد، معمولاً سرعت در آن کم میشود.
❌ گیرندهها اگر بستههای داده را دریافت کنند، تایید را انجام نمیدهند.
❌ عیبیابی در کابل یا گرهای که مشکل دارد، سخت خواهد بود.
انواع استانداردهای اترنت
در سال ۱۹۸۳ مجموعه IEEE ۸۰۲.۳ اولین استاندارد مربوط به اترنت را تایید کرد. از آن زمان بود که این فناوری تکامل خود را با قدرت بیشتر ادامه داد و توانست که رسانههای جدیدتر، تغییراتی در محتوای فریم و سرعت انتقال بالاتر را معرفی کند. در ادامه برخی از تغییرات صورت گرفته را بیان میکنیم:
🔶 o 3ac برای مطابقت با VLAN و تعیین شدن اولویتها معرفی شد.
🔶 o PoE میتواند 3af را تعیین کند که برای تلفنهای مبتنی بر پروتکل اینترنت و اکثر استقرارهای وای فای لازم و ضروری است.
🔶 o 802.11ac, ۸۰۲.۱۱n، ۸۰۲.۱۱g، ۸۰۲.۱۱b، ۱۱a، 802.11ax میتوانند معادل اترنت برای WLANها تعریف میکنند.
🔶 o در 100BASE-T معمولا ۳u به عنوان اترنت سریعتر معروف است که تا ۱۰۰ مگابیت در ثانیه داده را انتقال میدهد. در واقع عبارت BASET نماد استفاده از سیم کشی زوج تایبده شده است.
تفاوت بین اتصالات اترنت و وای فای
محبوبترین نوع اتصالی که برای شبکه وجود دارد، وای فای است؛ چرا که بر خلاف اترنت برای اتصال بین فرستنده و گیرنده به کابل فیزیکی احتیاجی ندارد. در واقع تفاوتهایی بین وای فای و اترنت وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم:
» اتصال اترنت:
🟡 از طریق کابل دادهها انتقال داده میشوند.
🟡 سرعت ثابت
🟡 امکان جابهجایی محدود است.
🟡 امنیت، سرعت و قابلیت اتطمینان بیشتر از وای فای است.
🟡 تاخیر کمتری دارد.
🟡 نیازی نیست که دادهها رمزگذاری شوند.
🟡 فرآیند نصب آنها پیچیدهتر است.
» اتصال وای فای:
🔴 انتقال داده از طریق سیگنالهای بیسیم
🔴 فرآیند نصب سادهتر
🔴 امکان جابهجایی آن بیشتر است.
🔴 به اندازه اترنت سریع و قابل اطمینان نیست.
🔴 استفاده از آن به نسبت راحتتر است.
🔴 سرعت آن ثابت یکنواخت نیست.
🔴 دادهها باید رمزگذاری شوند.
🔴 تاخیر آن نسبت به اترنت بیشتر است.
اترنت چگونه کار میکند؟
اساساً اترنت به تعریف دو واحد انتقال میپردازد که آنها بسته و فریم هستند. فریم شامل یک محمولههایی از داده که در حال انتقال هستند، است و البته موارد زیر را هم شامل میشود.
◀️ شامل آدرس کنترل دسترسی به رسانه فیزیکی گیرنده و فرستنده است.
◀️ برچسبگذاری کردن LAN مجازی و معمولاً اطلاعات کیفیت خدمات
◀️ برای تشخیص مشکلات انتقال شامل اطلاعات تصحیص خطا است.
در واقع هر فریم شامل این اطلاعات در بستهای پیچیده میشود که برای برقراری اطلاعات حاوی چندین بایت اطلاعات است؛ البته مشخص میکند که فریم از کجا آغاز شود.
گفتنی است که در این مطلب از گویا کابل سعی کردیم به سوال اترنت چیست پاسخ دهیم و اطلاعات مختصر و مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. در صورت داشتن هر گونه سوال و یا نظر و پیشنهادی میتوانید آن را برای ما کامنت کنید که در کوتاهترین زمان ممکن به شما پاسخ میدهیم.
نوشته شده در تاریخ ۱۴ خرداد ۱۴۰۱